Medvehagymás kifli

Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 evőkanál só
25 dkg RAMA margarin
1 kis pohár tejföl 1,5 dl tej
1 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
2 db tojás sárgája
2 marék medvehagyma apróra vágva

Így készül:
medvehagymaskifli
A meglangyosított tejeben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, félretesszük, hogy felfusson.
Összekeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk a meglangyosított margarint, a tejfölt, a tojássárgákat, az apróra vágott medvehagymát, s legvégül a felfutott élesztőt. A tésztát jól összedolgozzuk, majd fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk, a négyzeteket átlósan felezzük, az így kapott háromszögeket kifli formájúra feltekerjük. A kifliket tepsibe helyezzük, tojásfehérjével megkenjük, majd kb fél óráig kelesztjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.